Η ΓΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Οι φίλοι μου γνωρίζουν ότι λατρεύω την κλασική λογοτεχνία και ότι μου αρέσει να γίνομαι χρονοταξιδιώτης ! Ότι είναι παλιό και άγνωστο με μαγεύει ! Έτσι και εδώ με το βιβλίο του Εξυπερυ ταξίδεψα στις αρχές του 20 αιώνα και έγινα συγκυβερνήτης του ,στις αεροπορικές του αποστολές !! Το βιβλίο εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 1939 και του χάρισε το μεγάλο βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας !


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ


Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο η γη των ανθρώπων, συνειδητοποίησα ακόμη μια φορά ,ότι όλα καταντούν παράδοξα μέσα στον άνθρωπο και ότι πραγματικά τίποτα δεν αξίζει ...από το να ζεις ελεύθερος και υγιής !! Όλοι οι άνθρωποι έχουμε φτιαχτεί από ένα όμορφο και ελαστικό πηλό , που όμως ξεράθηκε,σκλήρυνε στην πορεία και κανείς δεν θυμάται πραγματικά τις επιθυμίες του και τα όνειρα του !


Το βιβλίο αυτό είναι αυτοβιογραφικό, δεν υπάρχουν διάλογοι για να κυλίσει γρήγορα ,αλλά παρόλο αυτά μπορώ να πω ότι μου κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και λάτρεψα τον Εξυπερυ!! Ο Εξυπερη έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο γραφής , εξομολογητικό ....είναι πολύ υπέροχος ,αλλά πρέπει να στοχάζεσαι αυτά που γράφει .

Θεωρώ ότι η επιλογή του να γίνει πιλότος του έδωσε την ευκαιρία να ζήσει μια ασυνήθιστη, περιπετειώδη ζωή , γεμάτο εμπειρίες , που για τους κοινούς θνητούς ...περιορίζονται μόνο στον κινηματογράφο !!


Ο συγγραφέας μας , ο πιλότος μας, έχει να αντιμετωπίσει τρεις βασικές θεότητες ....τα βουνά , την θάλασσα και την καταιγίδα για να βγει νικητής !!Σε κάθε πτήση δίνει μάχη σώμα με σώμα με τα στοιχεία της φύσης και προσπαθεί να μείνει άγρυπνος φρουρός για το αεροσκάφος του !! Δεν θα ξεχάσω την στιγμή που αναφέρει για την πτώση που είχε στην Σαχάρα και έμεινε ναυαγός στο χρυσό πέπλο της ερήμου χωρίς νερό , αυτό το πολυπόθητο αγαθό για μέρες... γράφει χαρακτηριστικά <<αυτό που κατάφερα να κάνω , κανένα ζώο δεν θα τα κατάφερνε >> συγκλονιστική περιγραφή !


Επίσης πολύ έντονο στο βιβλίο του είναι, ότι μέσα από τον αφηγηματικό του τρόπο ,σου παρουσιάζει έμμεσα πιο είναι το μεγαλείο ενός επαγγέλματος ... δηλαδή η σύνδεση των ανθρώπων !

Δίνει μεγάλη σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις και επαφές !!

Όλα τα βιβλία του είναι αυτοβιογραφικά με έντονη εξομολογητική χροιά, όπως και αυτό που σας παρουσιάζω ... η γη των ανθρώπων !Είναι ο δημιουργός του βιβλίου ο Μικρός πρίγκιπας , που είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο σε όλο τον κόσμο, μετά την Βίβλο !!

Βιβλίο : Η γη των ανθρώπων

Συγγραφέας : Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερή

Μεταφραση : Αθανασιάδης Νίκος

Εκδοτικός : Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να επισκεφτείτε την →σελίδα του βιβλίου καθώς και τα βιβλία του εκδοτικού →Ζαχαρόπουλος

Εύχομαι να το απολαύσετε όπως εγώ!

Παρασκευή!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ