Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ


Η ερωτική αφύπνιση ενός νέου της επαρχίας είναι ένα μυθιστόρημα μαθητείας, ένα βιβλίο που μιλάει για την ψυχολογική εξέλιξη και ερωτική ωρίμανση ενός αγοριού, του Στέφανου από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού μέχρι την ενηλικίωση του.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ
 Ο αναγνώστης που θα πάρει στα χέρια του το συγκεκριμένο βιβλίο ξέρει από την αρχή τι θα διαβάσει στις σελίδες του, αφού ο τίτλος είναι άκρως αποκαλυπτικός , πάνω στο ιδιαίτερα απλό εξώφυλλο του . Ένα εξώφυλλο που μου αρέσει πολύ, γιατί σε πάει σε όμορφα περασμένα χρόνια που τα τετράδια του σχολείου ήταν μόνο μπλε, με την άσπρη ετικέτα για να γράφεις το όνομά σου ή το μάθημα που φιλοξενούσε στις σελίδες του.

Η πλοκή της ιστορίας μας ξεδιπλώνετε σε ένα χωριό της Τρίπολης τη δεκαετία του 70, φανταστείτε λοιπόν για ένα νέο παιδί , για ένα αγόρι τι ερωτικά ερεθίσματα θα είχε? Φαντάζομαι όπως και εσείς την μάνα του, την αδερφή του, τις θείες του, τις ξαδέρφες του , τις συμμαθήτριες του και τις δασκάλες του. Άρα η επαφή του με το αντίθετο φύλλο , με το γυναικείο ήταν άκρως περιορισμένες και φυσικά δεν υπήρχε η πληροφόρηση που υπάρχει σήμερα , ούτε υπήρχαν διαθέσιμες πηγές όσον αφορά το σεξ όπως τώρα, που με ένα κλικ είναι μπροστά σου στην οθόνη ενός κινητού ή υπολογιστή. Όλα τα αγόρια της ηλικίας του Στέφανου έχουν περιέργεια για το άλλο φύλλο και προσπαθούν να κατανοήσουν , να έρθουν σε επαφή με το γυναικείο σώμα, το οποίο είναι άκρως φυσιολογικό.

Για τον Στέφανο θα ξεκινήσει αυτό το ταξίδι μέσα από την ανάγνωση ενός βιβλίου , εκεί θα φανταστεί για πρώτη φορά την γυναικεία φιγούρα πιο ερωτικά. Η πρώτη του αγάπη θα είναι η δασκάλα του, που θα τον οδηγήσει θελημένα ή όχι στα βάσανα της αγάπης. Μεγαλώνοντας ο Στέφανος θα ερωτευτεί μία συμμαθήτρια του, το οποίο είναι πάρα πολύ συνηθισμένο και εκεί θα νιώσει τα πρώτα σκιρτήματα της καρδιάς του, αλλά και του σώματός του, έτσι και αλλιώς είχε από αρκετά νεαρή ηλικία μια σύντομη μαθητεία στο γυναικείο σώμα. Η ερωτική του ωρίμανση και αυτογνωσία περνάνε αναπόφευκτα μέσα από την αβεβαιότητα, την απογοήτευση και την απόρριψη.

Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ
Όμως τι γίνετε όταν έρθει η στιγμή της πρώτης φοράς? Το καρδιοχτύπι είναι πολύ έντονο, προσπαθείς να καταλάβεις τι γίνετε στο σώμα σου και στην ψυχή σου, προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις αν είσαι στη Γή ή πετάς με τον φτερωτό άγγελο στον ουρανό. Φανταστείτε τώρα όλο αυτό να καταρρεύσει από ένα εξωτερικό παράγοντα χ με αποτέλεσμα, να αποτραβηχτείτε από την πραγματικότητα, να απομακρυνθείτε από αγαπημένα πρόσωπα ,  να σας στιγματίσει και να σας τραυματίσει την ψυχή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ερωτικό τραύμα μπορεί να προέλθει από την καταστροφή της εικόνας που έχει κάποιος για ένα αγαπημένο πρόσωπο. Έτσι οι άνθρωποι προσπαθούν με μη συνειδητό τρόπο να διατηρήσουν ζωντανό το παρελθόν τους έρχοντας σε επαφή με επώδυνες καταστάσεις. Δε μπορώ να σας πω παραπάνω θα το διαβάσετε και θα μου πείτε…! Και τι γίνετε όταν ο νέος της επαρχίας έρχεται στην Αθήνα , στην πρωτεύουσα? Ε τότε φίλοι μου μπορώ να σας πω με σιγουριά γεύεται την ελευθερία του, όπως και όλοι οι νέοι που φεύγουν για δουλειά ή για σπουδές από τα σπίτια τους.

Θα ήθελα να προσθέσω , ότι το βιβλίο είναι πολύ καλά δομημένο, με κεφάλαια και χαρακτηριστικούς τίτλους που σε προδιαθέτουν τι θα διαβάσεις. Είναι ένα τρυφερό, ειλικρινές βιβλίο άκρως στοχευμένο με το θέμα που αναπτύσσει ο συγγραφέας , με απλή, μεστή και αφηγηματική γραφή που έχει και χιούμορ κάποιες στιγμές. Όλο το βιβλίο είναι κομμένο και ραμμένο πάνω στον ήρωα μας , τον Στέφανο και εσείς που θα πάρετε να το διαβάσετε θα ξέρετε από αυτά που σας γράφω τι να περιμένετε να διαβάσετε. Εμένα μου άρεσε περισσότερο η γραφή του συγγραφέα, δίνω πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό  και είμαι σίγουρη ότι έχουμε να περιμένουμε αρκετά από τον ίδιον στο μέλλον. Θα συμβούλευα το βιβλίο αυτό να το διαβάσουν γονείς που έχουν αγόρια και να συνειδητοποιήσουν κάποιες φυσιολογικές συμπεριφορές τους.

Βιβλίο : Η ερωτική αφύπνιση ενός νέου της επαρχίας.

Συγγραφέας : Βασίλης Ξηρός

Εκδόσεις : Κέδρος

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του βιβλίου → εδώ , καθώς και τον εκδοτικό →εδώ
Εύχομαι να το απολαύσετε όπως εγώ!

Παρασκευή Παρίσση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ