ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ


Η Αγάπη τα πάντα νικά!


ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ
Η Νυχτερινή Αφροδίτη είναι ένα όμορφο αναγνωστικό ταξίδι που διαδραματίζεται στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού, στις αγαπημένες μου Σπέτσες. Είναι ένα βιβλίο που υμνεί την αγάπη , τον έρωτα, την οικογένεια και την τέχνη, η οποία είναι η πιο απαιτητική ερωμένη και θα το καταλάβετε διαβάζοντάς το. Είναι όμορφα δομημένο, με κεφάλαια ξεχωριστά που βοηθούν τον αναγνώστη να μπει στην ιστορία και να προσεγγίσει χαρακτήρες, που οι μοίρα παίζει αδυσώπητο παιχνίδι καμιά φορά, καθώς και καταστάσεις. Δεν ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς, γιατί υπάρχουν μυστικά του παρελθόντος που βγαίνουν στην επιφάνεια όταν βρίσκουν εύφορο έδαφος.

Το βιβλίο είναι ένα κυνήγι θησαυρού που προσπαθούν οι πρωταγωνιστές να βρουν το άκρο του νήματος για να επαναφέρουν την τάξη και την λύτρωση στις ψυχές τους. Η συγγραφέας κάνει ένα φλας μπακ της ιστορίας με πρωταγωνιστή τον διάσημο Έλληνα ζωγράφο Μιχαήλ Μπόκαρη για να καταλάβουν οι αναγνώστες τι έχει συμβεί στην ζωή του και ενώ είναι τόσο επιτυχημένος φαινομενικά , είναι πάρα πολύ δυστυχισμένος ….. λόγω της έλλειψης αγάπης. Είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας και δραματικός. Αρχικά θα σας πω ότι πίστεψα ότι υπήρχε ο Ζωγράφος αυτός και έψαχνα στο διαδίκτυο για στοιχεία του, φυσικά είναι φανταστικό πρόσωπο …… άρα η συγγραφέας πέτυχε!!

Η ζωή μας είναι κύκλοι και πρέπει να κλείσουμε τον προηγούμενο για να ανοίξουμε τον επόμενο.

Και σε αυτό το βιβλίο έχουμε αστυνομικό στοιχείο στην υπόθεση, όπως και στο προηγούμενο Η κληρονόμος του ποταμού και φυσικά υπόπτους πολλούς, αφού η ζωή του Μπόκαρη είχε δημιουργήσει αρκετούς εχθρούς. Αν και είναι ηθικός χαρακτήρας θα γίνει έρμαιο των επιλογών του και οι ευθύνες θα τον βαραίνουν για πολλά χρόνια. Η Θλίψη, η εσωτερική του συντριβή, ο σπαραγμός του αποτυπώνετε στο πιο διάσημο έργο του , γιατί ο χρόνος δεν γιατρεύει την ψυχή  του. Θα προτιμούσα όμως να πω ότι οι συμπτώσεις υπήρξαν πολύ τραγικές στη ζωή του, δεν κατάφερε να ξεφύγει από το παρελθόν που τον κατασπάραξε …….αλλά υπάρχει ένα αλλά που το αφήνω για εσάς, όταν το διαβάσετε !

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Ποτέ μην αφήνεις μια ευκαιρία να πάει χαμένη…. Κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει η επόμενη στροφή.

Το νόμισμα έχει δύο όψεις και αν στην μία του πλευρά είναι η αγάπη, στην άλλη είναι το μίσος. Πόσο κοντά και πόσο μακριά είναι αυτά τα δύο έντονα συναισθήματα που μπορεί να σε κάνουν τον καλύτερο άνθρωπο, άλλα και τον χειρότερο. Η ζήλεια δηλητηριάζει και σκοτεινιάζει την ψυχή. Ξέρετε, αν ένας άνθρωπος δεν έχει πάρει αγάπη από την παιδική του ηλικία , ζει στο περιθώριο της οικογένειας του και της κοινωνίας μπορεί να μετατραπεί στο πιο άγριο θηρίο που θα σε κατασπαράξει , όταν του δοθεί η ευκαιρία. Και τι γίνεται με τα μυστικά? Μυστικό που το ξέρουν δυο παύει να είναι μυστικό και κινδυνεύεις να εκτεθείς ανά πάσα στιγμή.

Η νυχτερινή Αφροδίτη με το όμορφο εξώφυλλο με φόντο της Σπέτσες και τη γυναίκα με το υπέροχο φόρεμα και τα ξανθά κυματιστά μαλλιά ,θα σας κάνει να αναρωτηθείτε ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα στην ιστορία, η οποία παρουσιάζεται με μεστή, λυρική γραφή. Υπάρχει και το μεταφυσικό στοιχείο στο βιβλίο, που έχει το ρόλο του από μηχανής θεού.

Με την ανάγνωση του βιβλίου θα είστε κερδισμένοι, γιατί εκτός από ψυχαγωγικούς λόγους ,θα σας δοθεί τροφή για σκέψη…. Η αγάπη, οι ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη μας!!! Επίσης θα νιώσετε την έρευνα που έχει κάνει η κυρία Ιωάννου τόσο στην ζωγραφική, όσο και στην ιστορία του τόπου και των ανθρώπων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821.

Στις γυναίκες που αγάπησαν πολύ….

Και στους άντρες που ανταπέδωσαν αυτή την αγάπη

Είναι οι πρώτες δυο προτάσεις του βιβλίου που θα αντικρίσετε και είναι η αφιέρωση της συγγραφέας. Όταν θα ολοκληρώσετε την ανάγνωση θα το θυμηθείτε και θα με θυμηθείτε!!! Το βιβλίο μου άρεσε , το διάβασα με όρεξη, δεν με κούρασε καθόλου και με ταξίδεψε σε ένα νησί που το έχω συνδυάσει με έντονα γεγονότα της ζωής μου.. Νυχτερινή Αφροδίτη λοιπόν!!

Βιβλίο: Νυχτερινή Αφροδίτη

Συγγραφέας : Δήμητρα Ιωάννου

Εκδόσεις : Ψυχογιός

Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο επισκεφτείτε την σελίδα του →ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ καθώς και τον εκδοτικό →ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Εύχομαι να το απολαύσετε όπως εγώ!

Παρασκευή Παρίσση



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ