ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ


Το μυαλό του ανθρώπου στα έκτακτα της ζωής , σταματάει να χειρίζεται πολλαπλά θέματα , συγκεντρώνεται στο εδώ και το τώρα για να λύσει το επείγον.







Το βιβλίο Το κορίτσι του καιρού, είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για την εύθραυστη ισορροπία των σχέσεων και δείχνει πάρα πολύ έντονα πως η αγάπη μπορεί να νικήσει τα πάντα. Είναι πολύ αληθινό, ευκολοδιάβαστο, ξεκούραστο βιβλίο με έντονη την αίσθηση του χιούμορ και καυστικό εκεί όπου χρειάζεται. Πιστεύω ότι πρέπει να το διαβάσουν όλες οι οικογένειες και είμαι σίγουρη ότι θα βρουν στοιχεία δικά τους μέσα στο κείμενο. Εμένα μου άρεσε πολύ και το ευχαριστήθηκα, γιατί αντικατοπτρίζει τη πραγματικότητα!

Η πλοκή της ιστορίας είναι γύρω από ένα σύγχρονο ζευγάρι με δύο παιδιά προσχολικής ηλικίας και όσοι είναι σε αυτή τη φάση ή την έχουν περάσει καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι για τη μαμά και το μπαμπά. Ο πατέρας εργάζεται ενώ η μητέρα οικειοθελώς έμεινε στο σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά της και εκεί που ήταν πάντα βαμμένη , περιποιημένη χωρίς να το καταλάβει…. Έτσι πάντα γίνεται, γιατί σε παίρνει η καθημερινότητα…. φοράει μόνο φόρμες , είναι άβαφτη και ασχολείται με τα οικιακά και με τις δραστηριότητες των παιδιών. Πόσες γυναίκες ενώ ήταν εργαζόμενες βρέθηκαν σε αυτή την θέση? Πάρα πολλές και αν εσύ πεις πως εγώ δεν πρόκειται, τότε είσαι η πρώτη που θα το κάνεις, γιατί πίστεψε με το έχουν πει και άλλες!! Εύχομαι μόνο να υπάρχουν ιδανικές συνθήκες να μπορούν και οι δυο γονείς να εργάζονται και να υπάρχει μία ισορροπία.

Στη προκειμένη περίπτωση όμως η Στεφανία, η οποία είναι η μαμά και ενώ τρέχει όλη την ημέρα ακούει το χαρακτηριστικό σχόλιο ‘’ όλη μέρα κάθεσαι , τι κάνεις?’’ ή ‘’πάλι το ίδιο φαγητό κάτι πιο ευφάνταστο δεν έχει αυτό το σπίτι?’’ που όταν έχεις δυο μικρά παιδιά τρέχεις σαν την τρελή μόνη σου και δεν προλαβαίνεις! Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι full time μαμά για πολλούς λόγους και κυρίως ψυχολογικούς, γιατί αν δεν είσαι καλά εσύ δεν είναι κανένας στο σπίτι.

Φανταστείτε τώρα να απολυθεί ο σύζυγος από την δουλειά και εσύ να επαναπροσληφθείς πάλι…. τι έχει να γίνει!!!! Η μαμά ξανά μπαίνει στην αγορά εργασίας, κουράζεται διαφορετικά τώρα, αλλά έχει ανανεωμένο αέρα και βρίσκει τον εαυτό της σιγά σιγά, γιατί η γυναίκα ανανεώνεται από την δουλειά, όσο ανταγωνιστική και αν είναι, ενώ ο μπαμπάς από εκεί που είχε άγχος από το φόρτο εργασίας, γίνεται μια καλή νοικοκυρά, ναι καλά διαβάσετε σκουπίζει, μαγειρεύει κτλ ..Οι ισορροπίες της σχέσεις αλλάζουν από την μία στιγμή στην άλλη και είναι πολύ εύθραυστες . Ξέρετε ποτέ δεν υπάρχει αναγνώριση στα οικιακά και είναι από τις πιο δύσκολες εργασίες, γιατί είναι καθημερινή και δεν σταματάει ποτέ. Ακόμα και ο ίδιος ο σύζυγος διαφορετικά βλέπει το έτερο ήμισυ όταν εργάζεται και φεύγει περιποιημένο με άλλον αέρα.





Όταν δεν δουλεύεις το μυαλό σου όλο σκέφτεται, γεγονότα και πράγματα που πονάνε.

Όσον αφορά την απιστία όμως, πόσο διαφορετικά λειτουργεί ένας άντρα από μία γυναίκα? Ο άντρας μπορεί πιο εύκολα λένε να απατήσει αν του κουνηθεί κάποια, γιατί το άγχος της δουλειάς του μπορεί να τον ζορίζει, μπορεί η ρουτίνα της καθημερινότητας να τον τρελαίνει, μπορεί τα οικογενειακά προβλήματα να τον επηρεάζουν κτλ χωρίς να σημαίνει τίποτα….. ενώ η γυναίκα λειτουργεί πιο συναισθηματικά και θα σκεφτεί την οικογένεια της και ειδικά τα παιδιά της. Ότι και να είναι πάντως το ζευγάρι το περνάει με πολύ μεγάλη δυσκολία και αν τα θετικά είναι πιο πολλά από τα αρνητικά και υπάρχει αμοιβαία αγάπη κάτι μπορεί να σωθεί. Έτσι και αλλιώς για να κολλήσει το γυαλί, θα πρέπει η εξίσωση να λυθεί σωστά!

Επίσης η συγγραφέας πιάνεται με ένα θέμα που είναι πληγή , μη πω ασθένεια σε πολλές οικογένειες, την ανεργία. Πόσο συνηθισμένο είναι στις μέρες μας και πόσο δύσκολο να βρεις ξανά δουλειά. Ο άνεργος αισθάνεται αποτυχημένος , νιώθει ότι είναι ασθενής ,αφού η ανεργία πλέον θεωρείται αρρώστια και αν έχεις και οικογένεια το άγχος για να ανταπεξέλθεις στους λογαριασμούς μεγάλο. Μη ξεχνάτε ότι η φτώχεια φέρνει γκρίνια … το λέει και ο λαός!

 Όλα αυτά τα θέματα σε συνδυασμό με τα προβλήματα και τους πειρασμούς που έχει ο καθένας στις δουλειές του έρχονται και κουμπώνουν στη τόσο αληθινή ιστορία μας , με απλή , κινηματογραφική γραφή. Η αντιστροφή των ρόλων κλονίζουν το ζευγάρι , είναι πολύ ευάλωτοι πλέον και πρέπει να αγωνιστούν για τα θέλω τους.

Όσα φοβάσαι προχώρα να τα κάνεις!

Παρόλο που το βιβλίο αναφέρεται σε σοβαρά θέματα της σύγχρονης κοινωνίας , είναι τόσο απλά γραμμένο που χαίρεσαι να το διαβάζεις γιατί σε ξεκουράζει , σε ψυχαγωγεί, συνειδητοποιείς ότι ακόμη και στα πιο δύσκολα αν υπάρχει θέληση , αγάπη, μετάνοια μπορείς να καταφέρεις τα πάντα και να βγεις νικητής. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, τι θα σε βρει στην επόμενη στροφή, γι ‘ αυτό να είσαι προετοιμασμένος και θετικός στις αλλαγές, γιατί κάθε αλλαγή φέρνει κάτι καινούργιο.

Βιβλίο : Το κορίτσι του καιρού

Συγγραφέας : Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Εκδόσεις : Ψυχογιός

Αν θέλετε  επισκεφτείτε τη ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ καθώς και τον ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΨΥΧΟΓΙΟ

Εύχομαι να το απολαύσετε όπως εγώ!

Παρασκευή Παρίσση.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ