21+1 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ


Ένα μυρωδάτο βιβλιαράκι για το αγαπημένο μου ρόφημα τον καφέ!


Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και από τον καλό καφέ που θα πιείτε. Αλήθεια σας αρέσει να πίνετε καφεδάκι? Μια μικρή γεύση θα πάρετε από το βιβλιαράκι 21+1 συγγραφείς μας λένε τον καφέ, ναι καλά διαβάσατε …. 22 ιστορίες γύρω από τον καφέ και σίγουρα θα βρείτε έναν αρωματικό καφέ που θα σας ταιριάζει.

 Για εμένα ήταν ευχάριστη έκπληξη  η ανάγνωση του βιβλίου και μπορώ να σας ομολογήσω ότι το διασκέδασα πάρα πολύ, γιατί είμαι από τους αναγνώστες που πίνω καφέ καθημερινώς και τον λατρεύω! Αν με ρωτάγατε τι θα μπορούσαν να γράψουν οι συγγραφείς για αυτό το αγαπημένο ρόφημα, δεν θα μπορούσα να φανταστώ και μάλιστα να υπάρχει περιορισμός 121 λέξεων και η ιστορία να είναι ολοκληρωμένη. Και όμως όλες οι ιστορίες περιέχουν το προσωπικό στίγμα των συγγραφέων μέσα σε τόσες λίγες λέξεις, το οποίο είναι εντυπωσιακό και με χαροποιεί ιδιαιτέρως .Μέσα σε ένα μικρό κειμενάκι που διαβάζετε πάρα πολύ γρήγορα, ακούραστα νιώθεις την αρχή, τη μέση και το τέλος της ιστορίας. Ο καφές μπορεί να είναι γλυκός, πικρός, μπορεί να συνδυάζετε με χαρές, με λύπες, με σκέψεις ακόμα και με μελαγχολικές διαθέσεις, αλλά το άρωμα του δεν το χάνει με τίποτα.

Με παρέα τον καφέ γίνονται οι πιο ωραίες συζητήσεις, οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή , κάνουν εξομολογήσεις , ξεσκάνε, γελάνε, προβληματίζονται, αγκαλιάζουν τα συναισθήματα τους .Η ιδέα να γραφτούν αυτές οι ιστορίες  το θεωρώ πάρα πολύ έξυπνο, διαφορετικό, θα τονίσω διασκεδαστικό και οι περισσότεροι θα ταυτιστούν με κάποιες ιστορίες και φυσικά μην ξεχνάτε ότι  ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν πίνουν καφέ, ώστε να μην τους αγγίξει. Οι περισσότεροι πίνουν δυο καφεδάκια ημερησίως και το απολαμβάνουν. Φανταστείτε να διαβάσετε και μικρές ιστοριούλες γύρω από το μαύρο υγρό φίλο μας , από άτομα που έχουν να αφηγηθούν κάτι γύρω από πρόσωπα και καταστάσεις….. ο συνδυασμός είναι απολαυστικός!

21+1 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

Οι ιστορίες είναι μικρές με ιδιαίτερο χιούμορ οι περισσότερες, που διαβάζονται πάρα πολύ ευχάριστα. Γέλασα πάρα πολύ με την ιστορία Βραδινός ελληνικός, γιατί ήταν άκρως χιουμοριστική και μου ταίριαξε γάντι. Όλες οι ιστορίες περιέχουν ένα είδος καφέ , έτσι αν πίνετε espresso, cappuccino,latte, mocha,decaf, Americano, ελληνικό ή οποιονδήποτε άλλον, θα βρείτε και το αγαπημένο σας κείμενο.
Τώρα όσον αφορά τους συγγραφείς τους περισσότερους τους γνωρίζω μέσα από το έργο τους και αυτό ήταν ακόμη κάτι ευχάριστο και θετικό για εμένα στη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί ένιωσα το δέσιμο , τη συνεργασία τους ώστε να βγει αυτό το συλλογικό έργο. Επίσης γνώρισα και συγγραφείς που δεν έτυχε να γνωρίζω την δουλειά τους και αυτό για εμένα ήταν πάρα πολύ όμορφο, γιατί είμαι πλέον πάρα πολύ θετική σε νέους δημιουργούς.

Συγχαρητήρια πραγματικά για την προσπάθεια σας και ιδιαίτερα Κατερίνα Κρυστάλλη για την σύλληψη της ιδέας και όλους εσάς που βάλατε το λιθαράκι σας για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Το βιβλιαράκι το απόλαυσα και σας το προτείνω , γιατί είναι πάνω από όλα πρωτότυπο!


ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

21+1 συγγραφείς μας λένε τον καφέ  

Είκοσι δύο ιστορίες των 121 λέξεων με κεντρικό ήρωα των αγαπημένο όλων μας... καφέ. Αφορμή τους στάθηκε ένα project με φιλανθρωπικό σκοπό, μια πρωτοβουλία της Κατερίνας Κρυστάλλη που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από το 121 words. Γι' αυτό μην αργείτε. Ξεκινήστε να διαβάζετε και θα δείτε ήρωες να μπλέκονται με λόγια και συμβάντα, με σκέψεις και αρώματα, με στιγμές κουπάτες και φλιτζανάτες, με ένα χαρμάνι τέλος πάντων βγαλμένο απ' τη ζωή. Σίγουρα θα αναγνωρίσετε τον δικό σας αγαπημένο "καφέ".

Το “121 Words” είναι μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στη διάδοση και ανάδειξη της λογοτεχνίας flash fiction, με σκοπό τη δημιουργία μίας νέας συγγραφικής κοινότητας. Πριν 121 περίπου χρόνια ο Άντον Τσέχωφ προέβλεψε: «Η τέχνη του να γράφεις είναι η τέχνη του να συντομεύεις». Σήμερα το microfiction αποτελεί τη νέα πρόκληση στη συγγραφή, συμβαδίζοντας με τους γρήγορους ρυθμούς της εποχής του διαδικτύου και αξιοποιώντας την ευρύτητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Εύχομαι να το απολαύσετε όπως εγώ!!!

Παρασκευή Παρίσση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ