ΦΙΛΙΩ ΤΑΛΑΤΑΝΙΔΟΥ


Έχω τη χαρά να φιλοξενώ στο Love Book Diary μία ρομαντική αναγνώστρια, μία συμπαθητική γυναίκα, που τις αρέσει το διάβασμα και τα δυνατά συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα από το αναγνωστικό ταξίδι και όπως λέω χαρακτηριστικά μία αναγνώστρια με άποψη.


ΦΙΛΙΩ ΤΑΛΑΤΑΝΙΔΟΥ
Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Φιλιώ Ταλατανίδου.

Καλώς ήρθες στο LOVE BOOK DIARY


Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.


Πριν ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας πες μας δυο λόγια για εσένα, για να σε μάθουν οι αναγνώστες του Love Book Diary.
Ονομάζομαι Φιλιώ Ταλατανίδου  , είμαι 40 χρόνων και εργάζομαι ως σχολική τροχονόμος. 
Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με χειροποίητες κατασκευές που είναι κάτι που αγαπώ πολύ. Μου αρέσει πάρα πολύ το διάβασμα, να βλέπω ταινίες στον σινεμά και αγαπώ πάρα πολύ τα ζώα . Είμαι μητέρα δύο παιδιών και μένω στην Αθήνα.

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι η ανάγνωση και το βιβλίο για τη Φιλιώ?
Για εμένα το βιβλίο είναι ένα  ταξίδι. Με κάνει να ξεφεύγω λίγο από τα προβλήματα,με ηρεμεί και με ταξιδεύει σε μέρη και εποχές που δεν θα μπορούσα αλλιώς να πάω.Με έχει βοηθήσει σε δύσκολες καταστάσεις που έχω ζήσει. Είναι κάτι σαν φάρμακο.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε ξεκίνησε το λογοτεχνικό σου ταξίδι και ποιο ήταν το βιβλίο που σε συγκλόνισε ?
Το πρώτο βιβλίο που ξεκίνησα να διαβάζω ήτανε στην εφηβεία μου.Δεν θυμάμαι πως το έλεγαν, γιατί είχε γίνει ένα αστείο περιστατικό που τελικά δεν το ολοκλήρωσα.
Το βιβλίο αυτό έλεγε για ένα πτώμα που είχε βρεθεί μέσα στο δάσος μετά από πολλά χρόνια . Καθόμουν στο μπαλκόνι στο σπίτι του ξαδέρφου μου, που ήτανε μέσα στα δέντρα και είχα απορροφηθεί τόσο πολύ που δεν κατάλαβα ότι κάποιος ερχόταν και ξαφνικά ακούω την φωνή του ξαδέρφου μου ..... Τρόμαξα τόσο πολύ που ούτε ξέρω που είναι το βιβλίο χαχαχααα.
Μετά από πολλά χρόνια είχα δει σε μια εκπομπή στην τηλεόραση την κ. Δημουλίδου να μιλάει για το βιβλίο της "το κελάρι της ντροπής" και μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Κάποια στιγμή είχα πάει να καθαρίσω ένα σπίτι και εντελώς τυχαία είδα εκεί  " το κελάρι της ντροπής" , είπα στην κοπέλα  ότι θέλω να το διαβάσω και μου το δάνεισε. Κάπως έτσι μπήκα στον κόσμο του βιβλίου!!!!
Αυτό το βιβλίο με συγκλόνισε και με έκανε να αγαπήσω το διάβασμα.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είδος λογοτεχνίας σου αρέσει πιο πολύ και γιατί?
Μου αρέσει να διαβάζω αισθηματικά, κοινωνικά, ψυχολογικά και αστυνομικά βιβλία, γιατί μου τραβάνε πιο πολύ το ενδιαφέρον και ξέρω ότι θα περάσω πολύ ωραία τον ελεύθερο χρόνο μου χωρίς να με κουράσουν.

  ΕΡΩΤΗΣΗ:  Θα ήθελα να μου πεις τα τελευταία δυο βιβλία που διάβασες και πιο σου άρεσε πιο πολύ και γιατί?
Τα δύο τελευταία βιβλία που διάβασα είναι το " εκεί που ανήκω" της Νεκταρίας Μαρκάκης και την" Αμαλία " του κ. Σπύρου Πετρουλάκη.
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω πιο μου άρεσε περισσότερο, γιατί ήτανε δύο τελείως διαφορετικά βιβλία που μου άρεσαν πάρα πολύ !!! Με έκαναν να νιώσω πολύ έντονα συναισθήματα  .

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχεις ερωτευτεί ήρωα βιβλίου? Αν ναι ποιος ήταν και γιατί?
Κάποιος ήρωας που ξεχώρισα και αγάπησα ήτανε ο κ. Πέτρος Δεληγιάννης από το βιβλίο " Η πτώση" της Τόνιας Λαλουση. Γιατί μου άρεσε ο χαρακτήρας του και η συμπεριφορά του. Από την μια γέλαγα και από την άλλη με νευρίαζε με τις παραξενιές του χαχαχααα.

   ΕΡΩΤΗΣΗ: Από πού προμηθεύεσαι τα βιβλία σου? Από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία, από τα βιβλιοπωλεία της γειτονιά σου, από το internet, από εκθέσεις και παζάρια?
Τα βιβλία μου τα αγοράζω από  το ίντερνετ,από ένα συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο,από πανηγύρια και όπου μπορώ να τα βρω πιο οικονομικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Έχεις λίστα με βιβλία που θέλεις να αποκτήσεις? Την ακολουθείς την λίστα σου?
Λίστα δεν έχω , αλλά έχω κάποιους συγγραφείς που αγοράζω τα βιβλία τους οπότε μπορώ.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ήθελα να μου πεις για τις δημιουργίες που φτιάχνεις και που μπορούμε να τις βρούμε?
Τα τελευταία 5 χρόνια ασχολούμαι με διάφορες κατασκευές,είναι κάτι που το κάνω με πολύ αγάπη  εδώ και έναν χρόνο. Φτιάχνω με ντεκουπάζ πάνω σε ξύλο διαφορά  πράγματα, όπως σελιδοδείκτες, κουτιά για μπιζουτιέρες ή για να βάζουν τους σελιδοδείκτες και άλλα διάφορα ξύλινα διακοσμητικά.
 Μπορείτε να τα δείτε στην ομάδα που έχω στο Facebook"χειροποίητες δημιουργίες από την Φιλιώ" 

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Είσαι σε αρκετές Βιβλίο- ομάδες στο facebook , τι σου αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο?

Είμαι σε αρκετές βιβλιο- ομάδες και αυτό που μου αρέσει είναι να βλέπω προτάσεις για βιβλία, να συζητάμε  για κάποιο βιβλίο που έχουμε διαβάσει ,να νιώθω ότι μιλάω με φίλους μου.
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι οι τσακωμοί ,να βλέπω με άσχημο τρόπο να γράφουν τις απόψεις τους.



ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

 ΕΡΩΤΗΣΗ:   Έχεις κάνει φιλίες μέσα από τα social media?
Έχω κάνει φιλίες  μέσα από  τις βιβλίο- ομάδες, μάλιστα κάποιες τις έχω γνωρίσει από κοντά  και χαίρομαι πολύ γι αυτό και ελπίζω να μπορέσω να συναντηθώ κάποια στιγμή και με τις  άλλες φίλες μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Υπάρχουν κάποια book blog ή σαιτ που παρακολουθείς ?
Το δικό σας παρακολουθώ και μου αρέσει πάρα πολύ.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ήθελα να μας προτείνεις μία ταινία που βασίζετε σε βιβλίο για να την δούμε.
Μια πολύ αγαπημένη μου ταινία είναι " οι γέφυρες του Μάντισον" που είναι και βιβλίο.

  ΕΡΩΤΗΣΗ :Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συγγραφέας και γιατί?
Αγαπημένη μου συγγραφέας είναι η Ελευθερία Μεταξά, γιατί γράφει πολύ ωραία αστυνομικά. Οι λέξεις γίνονται εικόνες..... είναι σαν να το ζω και μου βγάζει πολύ δυνατά συναισθήματα .


ΕΡΩΤΗΣΗ:Πηγαίνεις σε παρουσιάσεις βιβλίου? Αν ναι, τι σου αρέσει στις παρουσιάσεις και τι όχι?
Έχω πάει σε τρεις παρουσιάσεις. Μου άρεσαν πολύ, γιατί γνώρισα από κοντά αγαπημένους μου συγγραφείς , ήτανε πολύ προσιτοί απέναντι μου και φιλικοί .

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Για το πρώτο τρίμηνο του 20 πόσα βιβλία έχεις διαβάσει? Είναι περισσότερα βιβλία ελληνικής ή ξένης λογοτεχνίας?
Μέσα στο 2020 έχω διαβάσει 7 βιβλία. 
Είναι περισσότερο Έλληνες, γιατί μου αρέσουν πιο πολύ.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα έλεγες στους φίλους του Love book diary για να απολαμβάνουν το λογοτεχνικό τους ταξίδι?
Θα έλεγα στους φίλους του Love Book Diary  κάτι που κάνω εγώ, αφήστε λίγες σελίδες πριν το τέλος για την επόμενη μέρα ...... έτσι θα απολαύσετε περισσότερο το τέλος του!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Σε ευχαριστώ πολύ Παρασκευή πέρασα πολύ όμορφα!!!

Εύχομαι να απολαύσετε και εσείς την όμορφη συζήτηση μας!


Παρασκευή Παρίσση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ