ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΑΡΚΟΥΔΟΥ


Άλλη μια μέρα στη δουλειά τελείωσε. Ο μπαμπάς Αρκούδος στο σπίτι γυρνά.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου είναι ένα χαριτωμένο παραμύθι , που δείχνει με πολύ όμορφο τρόπο, ότι οι μπαμπάδες μπορούν να είναι δίπλα στα παιδιά τους με μεγάλη χαρά και ευτυχία, αρκεί να το θέλουν πραγματικά. Στο βιβλίο μας, ο μπαμπάς είναι εκεί, και συμπαραστέκεται στα παιδιά του, τα κατανοεί, δείχνει σεβασμό, παίζει με τα βλαστάρια του και το πιο ωραίο είναι, ότι και τα παιδιά τον φροντίζουν εξίσου καλά, γιατί νιώθουν ότι ο μπαμπάς τους είναι κουρασμένος. Είναι πάρα πολύ όμορφο ο πατέρας να γνωρίζει τις ανάγκες των παιδιών του και να τις προλαβαίνει!

Επιτέλους, ο μπαμπάς Αρκούδος μπορεί στην πολυθρόνα του να ξεκουραστεί! Αλλά…..

Τι είναι αυτό που θέλουν τα παιδιά ? Απλά πράγματα όπως φιλιά, αγκαλιές και πολύ παιχνίδι. Ο κανόνας είναι : η μαμά να είναι δίπλα στα παιδιά, να τα φροντίζει, να ξέρει τι χρειάζονται και πότε, να τους διαβάζει παραμύθια και να τα βοηθάει στην συναισθηματική τους ανάπτυξη. Με το βιβλίο όμως αυτό σπάει ο κανόνας,  ότι μόνο η μαμά φροντίζει τα παιδιά, αλλά μπορεί και ο μπαμπάς εξίσου καλά να είναι εκεί.

 Δεν πρέπει να υπάρχει απουσία του πατέρα από την φροντίδα των παιδιών και το συγκεκριμένο βιβλίο βοηθάει πάρα πολύ  για αυτόν τον σκοπό. Μπορώ να σας πω ότι οι κόρες μου ξετρελάθηκαν που ο ήρωας του βιβλίου ήταν ο μπαμπάς Αρκούδος , όμορφος και χαμογελαστός, γιατί πραγματικά θέλουν στα παραμύθια τους να μοιράζονται πράγματα με τον πατέρα τους. Αυτό που είναι χαρακτηριστικό στο βιβλίο είναι ότι ο μπαμπάς είναι πιο ελαστικός , υποχωρεί πιο εύκολα απέναντι στα χειριστικά αρκουδάκια σε σύγκριση με τη μαμά που είναι πιο αυστηρή …..παρατήρηση της εξάχρονης κόρης μου και ομολογώ ότι με έκανε να γελάσω γιατί είναι αλήθεια.



Παίρνει την εφημερίδα του και λέει δυνατά: Τέρμα αυτήν τη φορά!

Πιστεύω ότι το παιδί χτίζει το εγώ του , όταν έχει πρότυπο και τους δυο γονείς και η συναισθηματική του νοημοσύνη αναπτύσσετε καλύτερα. Οι ίδιοι οι πατεράδες πολλές φορές θεωρούν, ότι η φροντίδα των παιδιών είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση και εδώ θέλω να πω ότι δεν συμφωνώ με αυτό αγαπητοί μου μπαμπάδες…… πάρτε αυτό το όμορφο παραμύθι και διαβάστε το με τα παιδιά σας και μοιραστείτε τον χρόνο σας μαζί τους… μόνο θετικό αποτέλεσμα θα έχει.

ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΑΡΚΟΥΔΟΥ

Αγάπη, γέλιο, χαρά, παιχνίδι, κατανόηση,  σεβασμός , με απλές και όμορφες συμπεριφορές για να είναι πιο κατανοητό από τα παιδιά, ότι και ο μπαμπάς είναι δίπλα τους από την βρεφική ηλικία. Το βιβλίο έχει όμορφη εικονογράφηση, έντονα χρώματα , που αρέσουν στους μικρούς μας φίλους και μπορούν οι γονείς να το διαβάσουν σε παιδάκια από 2 ετών και πάνω .

Τα παιδιά είναι κούραση αγαπημένοι μου γονείς, αλλά είναι και η μεγαλύτερη ευτυχία και ο μπαμπάς Αρκούδος είναι ο πιο ευτυχισμένος στη ζωή.

Ο μπαμπάς Αρκούδος μου αρέσει πολύ
Γιατί είναι σαν ανοιξιάτικο ποιηματάκι που μου λες εσύ!
Θεοδότη 6 χρονών

Βιβλίο : Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου

Συγγραφέας: Καρίν- Μαρί Αμιό

Μετάφραση : Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εικονογράφηση: Ζεράλντ Κγερλέ

ΕκδόσειςΜΙΝΩΑΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ήρθε το βράδυ ξανά, ώρα για πολλά, πολλά φιλιά!
Ο μπαμπάς Αρκούδος έχει φιλάκια
να μοιράσει στα εφτά μικρά του αρκουδάκια.
Τι δουλειά κι αυτή του μπαμπά,
μα και τι ευτυχία και χαρά!

Κωδικός προϊόντος:14264ISBN:978-618-02-1485-7
Ημερομηνία έκδοσης: 27/01/2020
Σελίδες:32
Βάρος374 g
Διαστάσεις:215 × 297 × 9 mm

Ηλικία: , 


Εύχομαι να το απολαύσετε με τα παιδάκια σας !

Παρασκευή Παρίσση!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ