ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ

Βιβλίο: Το Δέντρο που Έδινε 

Συγγραφέας : Σελ Σιλβερσταιν 

 Εκδόσεις: Δωρικός

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Bookreview /Βιβλιοκριτική 

Το αγαπώ ! Το αγαπώ ! Το αγαπάω !! Είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία και πρέπει όλοι να το έχετε στην βιβλιοθήκη σας !! Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ ! Είναι κλασικό , διαχρονικό ,αλληγορικό ,ευφυέστατο , για όλες τις ηλικίες, από 2 μέχρι 100 ετών και η τιμή του είναι παρά πολύ οικονομική ! Το βιβλίο εκδόθηκε το 1964 και μέσα σε λίγες σελίδες ο συγγραφέας αποτυπώνει με τον πιο απλό τρόπο το μεγαλείο της αγάπης ,της ανιδιοτελής που σε συνδυασμό με την εικονογράφηση μπορώ να πω ότι το βιβλίο απογειώνεται !!!


Το δέντρο ... αυτή η αγαπημένη μου μηλιά δίνει ότι έχει και δεν έχει με ειλικρινή αγάπη .Δίνει τους καρπούς της , τα κλαδιά της , τον κορμό της στο αγοράκι που αγαπάει , όπως οι μανάδες δίνουν τα πάντα στα παιδιά τους ακόμα και την καρδιά τους , χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση , χωρίς συμφέρον αρκεί να είναι ευτυχισμένα εκείνα !Από την άλλη πλευρά έχουμε το αγοράκι που γίνεται άντρας και θέλει να αποκτήσει χρήματα, πράγματα για να καλοπεράσει !Θέλει οικογένεια , σπίτι, παιδιά και όσο μεγαλώνει θέλει να ταξιδέψει μακρυά ...ώσπου έρχεται η στιγμή που νιώθει την ματαιότητα σε αυτόν κόσμο και αναζητά ένα ήσυχο μέρος για να ξαποστάσει !!



Η μηλιά όμως μπορεί να συμβολίζει και την μητέρα φύση που δίνει απλόχερα τους καρπούς της στους ανθρώπους και αυτοί με λαιμαργία κατασπαράζουν τα πάντα ,ώσπου στο τέλος συνειδητοποιούν το μάταιο ταξίδι και τη μη αναστρέψιμη καταστροφή !!

Ένα βιβλίο με παρά πολλά μηνύματα , το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 9.000.000 εκατομμύρια αντίτυπα !Ένα βιβλίο που υμνεί την προσφορά , την γενναιοδωρία και την πλεονεξία !Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα να το διαβάστε και να το κάνετε δώρο , γιατί πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι και σε κάθε βιβλιοθήκη !


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Το δέντρο που Έδινε
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Οπισθόφυλλο


Σελίδες από το βιβλίο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Η εικόνα ίσως περιέχει: σχέδιοΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Εύχομαι να το απολαύσετε όπως εγώ!!!!

Η σελίδα μου στο instagram εδώ
Σας φιλώ!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ