ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΔΡΙΤΗ


Συγγραφέας:CarmenMola
Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Bookreview 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΔΡΙΤΗ
Ένα σύγχρονο αστυνομικό νουάρ έρχεται από τις εκδόσεις κλειδάριθμος για να ταράξει τα νερά στο λογοτεχνικό προσκήνιο. Ένα καθηλωτικό βιβλίο που σε παρασέρνει στην Ισπανία του σήμερα και σε κάνει να βιώσεις αγαπητέ αναγνώστη την κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης ,αφού είναι τόσο έντονο και καθηλωτικό που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πολλά επίθετα για να το περιγράψω αλλά θα αρκεστώ στο εθιστικό, μεθυστικό και ανατρεπτικό. Νιώθεις την ένταση, την κορύφωση της δράσης μέσα στο βιβλίο , που σε συνδυασμό με τα μικρά κεφάλαια που περιέχει δεν καταλαβαίνεις πως σε παρασέρνει μέχρι το τέλος. Μη κάνεις το λάθος και ξεκινήσεις την ανάγνωση νύχτα, γιατί θα σκέπτεσαι να διαβάσεις λίγο ακόμα και είμαι σίγουρη ότι θα ξενυχτίσεις ,όπως εγώ! Προσωπικά το διάβασα απνευστί και ένιωσα ότι είμαι μέλος της ομάδας του ΤΑΥ και ότι έτρεχα μαζί τους μέσα στα στενά της Μαδρίτης ψάχνοντας τον ένοχο. Σκέφτηκα πολλές φορές ποιος κρύβεται πίσω από τα αποτρόπαια ,στυγερά εγκλήματα ,αλλά ποτέ δεν θα φανταζόμουν το πώς και το γιατί.

Η ροή του βιβλίου είναι τόσο γρήγορη που σε σαρώνει. Η πλοκή είναι ρεαλιστική και περιστρέφεται γύρω από τον φόνο της Σουσάνα , η οποία βρίσκεται δολοφονημένη με φρικτό τρόπο :από τρεις τρύπες στο κρανίο της έχουν εισαχθεί προνύμφες ενός είδους μύγας που της έχουν καταφάει τον εγκέφαλο. Η αδερφή της Λάρα είχε δολοφονηθεί με τον ίδιο τρόπο πριν επτά χρόνια και το περίεργο είναι ότι και οι δυο αδερφές βρίσκονται δολοφονημένες λίγο πριν παντρευτούν …μία δύσκολη υπόθεση γι αυτό καλείται η Ελενα Μπλάκο η επικεφαλής της ομάδα ΤΑΥ (Τμήμα ανεξιχνίαστων υποθέσεων ) να ανακαλύψει τον ψυχοπαθή δολοφόνο ή δολοφόνους και να λύσει το μυστήριο! Όλοι οι βασικοί χαρακτήρες έχουν βάθος, μπορείς να κατανοήσεις τις κινήσεις τους, τις σκέψεις τους και τις σχέσεις τους. Συμπάθησα πάρα πολύ τον Σαλβαδόρ από την πρώτη στιγμή και ένιωσα ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο βιβλίο. Η Έλενα μπορώ να πω ότι είναι μία ιδιαίτερη γυναίκα, με ιδιαίτερο σπίτι, αυτοκίνητο και γούστα, αλλά την αγαπάς και την συμπονάς. Είναι συνέχεια εκτεθειμένη σε κίνδυνο για να μην ξεχνάει πως στη ζωή της υπάρχει μία εκκρεμότητα!

Πολλά πράγματα δεν φαίνονται αυτό που πραγματικά είναι! Υπάρχουν πολλές ενδείξεις για να κατηγορήσεις κάποιον αλλά για να τον συλλάβεις πρέπει να έχεις τρανταχτές αποδείξεις. Η αιώνια μάχη του καλού και του κακού, της αλήθειας και του ψέματος, του φως και του σκοταδιού θα σε ταράξουν. Μην ξεχνάς ότι η γραμμή που ξεχωρίζει το καλό από το κακό είναι πολύ ρευστή. Θα αναρωτηθείς πολλές φορές πόσο καλά ξέρεις τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν και θα αγχωθείς. Αν είσαι γονιός πρέπει να προσέχεις σαν κόρη οφθαλμού τα παιδιά σου, γιατί ένα λεπτό αρκεί για να γίνει το κακό.
Σκέφτομαι πολλές φορές, ότι κανείς δεν γεννιέται δολοφόνος, ότι πως και πόσο μπορεί να επηρεάσει το περιβάλλον που μεγαλώνει ένα παιδί στην μετέπειτα εξέλιξη της ζωής του και συγκλονίζομαι πραγματικά. Απάνθρωπες καταστάσεις που θα βιώσει, δεν πρόκειται να τις ξεπεράσει ποτέ. Υπάρχει περίπτωση να γίνει ακόμα και ένας στυγερός δολοφόνος που θα καταστρέφει ζωές και θα βάζει την σφραγίδα του, ενώ το θύμα του θα αγωνίζεται να ζήσει γιατί το ένστικτο της επιβίωσης είναι πολύ έντονο αλλά…..


Εν κατακλείδι το μόνο που έχω να πω είναι διάβασε το ..σου το προτείνω ανεπιφύλακτα αφού μόνο κέρδος έχεις να αποκτήσεις από την ανάγνωση. Δεν είναι τυχαίο best seller και εκδοτικό φαινόμενο, που σε συνδυασμό με την μυστηριώδη συγγραφέα σε εξιτάρει ακόμα περισσότερο. Ευτυχώς τα τηλεοπτικά του δικαιώματα έχουν αγοραστεί από την εταιρεία παραγωγής Diagonal TV και το καλύτερο που σου κρατάω για το τέλος …συνεχίζεται και φυσικά θα θέλω να το διαβάζω!!! 
περιμένω απόψεις!

Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μου στο instagram εδώ όπως και την σελίδα του βιβλίου εδώ 

Για περισσότερα βιβλία από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος εδώ !

Σας φιλώ !!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ