Η ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΠΕΡΝΑ


Η Ζωή από το τζάμι περνά, ο τίτλος του βιβλίου με το εξαιρετικό εξώφυλλο,  με το χέρι που θέλει να πιαστεί αλλά, μένει μετέωρο στον αέρα. Αλήθεια τι σας έρχεται στο μυαλό όταν διαβάζεται τον τίτλο? Νιώθετε να παρακολουθείτε την ζωή σας ? να χάνετε μέσα σε όνειρα , παραστάσεις και να κυλά μακριά? Λίγο μελαγχολικό …..έτσι ένιωσα και εγώ! Θέλεις να αποδράσεις από την πραγματικότητα σου, από τα τείχη σου, αλλά δεν ξέρω αν τα καταφέρεις. Μπορεί να είσαι εγκλωβισμένος στην ζωή σου!


ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Το πρώτο βιβλίο της Μαρίας Παπαδοπούλου είναι γλυκόπικρο , νιώθεις την γλύκα για την ζωή των ηρώων της, αλλά και τον πόνο τους. Αποτελείται από 16 μικρά διηγήματα που τα διαβάζεις ευχάριστα και ταυτίζεσαι με τους ήρωες. Η γραφή είναι απλή και μεστή.  Όλα τα διηγήματα αναφέρονται σε έντονες καταστάσεις, που θα μπορούσε άνετα να είναι σοβαρά θέματα για συζητήσεις . Θεωρώ ότι όλα έχουν κάτι το έξυπνο, το σαγηνευτικό και το ταξιδιάρικο. Ταξίδεψα μαζί τους και μου άρεσε αυτό το ταξίδι!

Αν σας έλεγα να μου ζωγραφίσετε με ένταση τον πόνο που έχετε στην καρδιά σας, αλλά να μπορέσετε να βάλετε στην ζωγραφιά την αθωότητα και το σκοτάδι μαζί ….τι ζωγραφιά θα ήταν? Θέλω πολύ να μου πείτε. Σκέψεις πολλές, μαύρες σκέψεις, που όταν εγκαθίστανται στο μυαλό μας, δεν φεύγουν με τίποτα, αλλά μας παρασέρνουν σε αδιέξοδα μονοπάτια. Ξέρετε αν εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, σίγουρα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κανέναν όσο και να το θέλουμε.

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν μικρούς θανάτου, όπως είναι οι χωρισμοί ! Αν είσαι συνειδητοποιημένος και θέλεις να κάνεις καινούργια αρχή στην ζωή σου έχει καλώς, αν είσαι όμως ο πληγωμένος, πως προχωράς στην ζωή σου? Το βάρος είναι τεράστιο , θέλεις βοήθεια και υποστήριξη. Σκεφτείτε τους ανθρώπους που χάνουν την δουλειά τους και μένουν μετέωροι, χωρίς να ξέρουν που την κεφαλήν κλίναι , τι σοκ βιώνουν.

Μέσα στα διηγήματα θα συναντήσετε ανθρώπους που παίζουν τζόγο… παίζουν για να κερδίσουν πάντα…. αλλά πόσο είναι κερδισμένοι τελικά? Γνωρίζετε κάποιον που να έχει βγει αλώβητος από αυτόν τον λαβύρινθο? Αν ναι πείτε και σε εμένα σας παρακαλώ , γιατί ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την αρρώστια , γιατί άρρωστος είσαι, όπως όλοι, όταν ζουν στο έπακρο το πάθος τους, είτε είναι τζόγος, είτε είναι ποτό, κτλ.
Η ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΠΕΡΝΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Γυναίκες, γυναίκες αχ να ξέραμε τι θέλαμε !!! Η μήπως ξέρουμε αλλά ποτέ οι άντρες δεν θα έχουν την στοιχειώδη ευαισθησία να καταλάβουν? Τι λέτε? Εδώ μπορεί να είσαι παντρεμένος 30 χρόνια με το έτερο ήμισυ θα μου πείτε και να μην ξέρεις πραγματικά τι θέλει …αν είναι δυνατό!!!! Και όμως είναι. Μπορεί να βλέπουν το ίδιο πράγμα από διαφορετική οπτική γωνία, είναι το μόνο σίγουρο.

 Υπάρχουν δυο διηγήματα που γέλασα , γιατί το χιούμορ ήταν πετυχημένο …το ένα έχει τίτλο Ξεβαμμένα ρούχα και το άλλο Ακατανίκητος έρωτας, θα μου πείτε όταν το διαβάσετε αν συμφωνείτε μαζί μου.

Τα διηγήματα μπορεί να έχουν χιούμορ, πικρία, πόνο, τρέλα, αγάπη, έρωτα χωρίς ανταπόκριση, απιστία, σκοτάδι …όλα όμως έχουν τον στόχο τους και περνάνε το μήνυμα τους. Μπορώ να σας ρωτήσω πχ. η απιστία σώζει τον γάμο? Τι πιστεύεται? Η γυναίκα κάνει την επανάσταση της στα 40 ?Τι λέτε? Πολλά μα πάρα πολλά μπορώ να σας ρωτάω και οι απαντήσεις φυσικά θα διίστανται, αφού απευθύνονται σε ευρύ κοινό. Το θέμα είναι να μην είμαστε και πολύ καλά παιδιά και να λέμε ναι σε όλα , πρέπει να κρατάμε και για τον εαυτό μας πράγματα.

Το αγαπημένο μου διήγημα είναι ο κύριος Λαμπαδάκης , ο αψεγάδιαστος κύριος που πάντα ήταν σωστός, τέλειος, μέχρι που έφτασε η στιγμή, που η ψυχή του νίκησε το μυαλό του… σκεφτείτε τι σοκ βίωσε, αυτός που δεν εμπιστευόταν κανέναν. Το διήγημα που με σόκαρε, ήταν το να προσέχεις την μικρή, γιατί αυτή η μάνα κατάπιε φόβους, αγωνίες, ανησυχίες, και άπλωσε τα φτερά της στην πληγωμένη ψυχή.

Μπορώ να σας γράφω πάρα πολλά για αυτό το μικρό βιβλίο και είναι εντυπωσιακό, άρα πέτυχε τον στόχο της, η συγγραφέας θαρρώ! Θα ήθελα να ακούσετε το τραγούδι Το βαλς των χαμένων μετά , το οποίο είναι αγαπημένο , γιατί ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από στίχο του Νίκου Μωραίτη.

Εύχομαι να απολαύσετε το βιβλίο, που αναφέρετε σε καθημερινούς ανθρώπους , οι οποίοι κουβαλούν το δικό τους φορτίο  στην ζωή, όπως εγώ!

Για περισσότερε πληροφορίες για το βιβλίο εδώ →Η ζωή από το τζάμι περνά ΑΝ θέλετε να επισκεφτείτε τον εκδοτικό εδώ → ΛΕΜΒΟΣ

Βιβλίο: Η Ζωή από το τζάμι περνά

Συγγραφέας : Μαρία Παπαδοπούλου

Εκδόσεις : Λέμβος

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στα παρακάτω Βιβλιοπωλεία, εκτός του εκδοτικού : Πολιτεία, Πολίτης, Ιανός, Πατάκης, Σίμος, Παρημιν

Φωτογραφίες by Paraskevi Parissi!

Σας φιλώ!

Παρασκευή!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ