ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ

Βιβλίο:Συζητήσεις με φίλους 

Συγγραφεας : Σαλλυ Ρουνευ 

Μετάφραση :Μαρια Φακίνου

Εκδόσεις : Πατάκη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Γράφει η Παρασκευή Παρίσση

Bookreview

Οι Συζητήσεις με φίλους ,είναι ένα σύγχρονο βιβλίο που αναφέρεται στα βάσανα και προβλήματα των νέων της Ιρλανδιας ! Συγκεκριμένα εστιάζεται στον εσωτερικό κόσμο μια νέας γυναίκας 21 ετών , της Φρανσις !Η Φρανσιν είναι μια κοπέλα συγκρατημένη , μοναχική , μελαγχολική , με έλλειψη αυτοπεποίθησης , που πολλές φορές γίνεται επιθετική και καυστική απέναντι σε αγαπημένα της πρόσωπα .Την εσωτερική ζωή της δεν αφήνει κανέναν να την αγγίξει η να την δει !Η ανασφάλεια και η αδυναμία της να ξεγυμνώσει τον ψυχικό της κόσμο την οδηγούν στην μοναξιά και στην απομόνωση !

 Η Φρανσις έχει μια αγαπημένη φίλη την Μπόμπι , η οποία σε αντίθεση με την φρανσις είναι δυναμική, εξωστρεφής , έχει αυτοπεποίθηση είναι όμορφη και ομοφυλόφιλη ! Τα δυο κορίτσια θα γνωρίσουν ένα ζευγάρι ...τον Νικ ,ο οποίος είναι διάσημος ηθοποιός και την Μελίσσα ,η οποία είναι φωτογράφος και συγγραφέας , που θα τους καθορίσουν την πορεία της ζωής τους και θα τους οδηγήσουν σε προσωπικες λυτρωσεις !


Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου καλύπτεται από εσωτερικούς μονολόγους ,σκέψεις και προβληματισμούς που σε μαγεύουν και σε οδηγούν να κατανοήσεις όλες τις ενέργειες της Φρανσις ! Υπάρχουν όμορφοι διάλογοι που κατευθύνουν την ροή του βιβλίου που είναι εξαιρετική ! Έτσι αναγνώστη νιώθεις την σύγχρονη κοινωνία της Ιρλανδιας , της χώρας της μαγείας και των ξωτικών !


Η γραφή της συγγραφέας είναι μεστή , με χιούμορ , ρεαλιστική και σε κάποια σημεία καυστική !Με πολύ έξυπνο και αφηγηματικό τρόπο περιγράφει το αδιέξοδο των σχέσεων , τον έρωτα , το σεξ ,την πίστη ,την προδοσία , την φιλία , ιδιαίτερα την γυναικεία φιλία και την κρίση στα ανδρόγυνα! Επίσης καταπιάνεται με μια σύγχρονη πάθηση ..την κατάθλιψη ,που ταλαιπωρεί τον σημερινό άνθρωπο !

Πολλές φορές αναρωτήθηκα για τις αποφάσεις , τις αντιδράσεις και τις συνέπειες των ενεργειών των ηρώων και προβληματίστηκα ! Οι σκέψεις μου έγιναν έλικας που ξέφυγε από τα δεδομένα μου !Δεν ξέρω αν η μυστικοπάθεια οδηγεί στον θυμό η ο θυμός οδηγεί στην μυστικοπάθεια ,αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα προσωπικά βιώματα του καθενός και η παιδική ηλικία παίζουν καταλυτικό παράγοντα στην εξέλιξη του ! Όταν δεν υπάρχει ισχυρό οικογενειακό υπόβαθρο από πίσω παρατηρούνται αλλοπρόσαλλες και εγωιστικές συμπεριφοράς των νέων χωρίς να νοιάζονται αν πληγώσουν η πληγωθούν !

Χαρακτηριστικό στο βιβλίο είναι ο τρόπος επικοινωνίας των νέων ανθρώπων ,που δεν είναι άλλος από τον ηλεκτρονικό !!

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η συγγραφέας εχει γράψει ένα άρτιο βιβλίο που θα σε κάνει να αισθανθείς τον παλμό της καρδιάς των ηρώων ! Θα το απολαύσεις όταν το διαβάσεις και σου δώσει τροφή για σκέψη σε πολλά θέματα !!Θα νιώσεις την ηθική ανωτερότητα απέναντι στους εχθρούς σου !

Το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο νέου συγγραφέα της χρονιάς από την Sunday Times !!

Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του βιβλίου⇢ εδώ καθώς και τα βιβλία του εκδοτικού →Πατάκης 

Η σελίδα μου στο instagram paraskeviparissi

Εύχομαι να το απολαύσετε όπως εγώ,

Σας φιλώ,

Παρασκευή




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ