ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

ΒΙΒΛΙΟ : ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΑΚΑΛΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

BOOKREVIEW

Αγαπημένοι μου φίλοι ξέρετε ότι λατρεύω την Ελληνική λογοτεχνία και όταν πιάνω βιβλία στα χέρια μου με εξαιρετική γραφή τότε το ταξίδι είναι μοναδικό. Δίνω μεγάλη σημασία στην πένα του συγγραφέα και η κυρία Βακάλη πραγματικά είναι αξιέπαινη. Η γραφή της μεστή , λυρική και τόσο αφηγηματική που νιώθεις να ζεις και εσύ στο περιβάλλον του χωριού και να βιώνεις όλη την καθημερινότητα με τους συγχωριανούς. Η ιστορία ήταν πρωτότυπη, υπήρχε πολύ όμορφη συνοχή κειμένου και ρεαλιστική απόδοση των ηρώων.
Ο αναγνώστης μέσα από την τραγική ιστορία του Σίμου και της Βασιλικής θα προβληματιστεί για πολλά θέματα, αφού τα μηνύματα που περνάει το βιβλίο είναι δυνατά, ουσιώδη, σημαντικά και θεμελιώδη για την ανθρώπινη ύπαρξη και για τις διανθρώπινες σχέσεις, στις οποίες έχει χαθεί κάθε ίχνους ήθους. Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ γιατί φοβάμαι μη ξεχάσω κάτι, για αυτό θα επικεντρωθώ στα πιο σημαντικά.
Πόσος λόγος γίνεται για την διαφορετικότητα? Πόσο μας τρομάζει οτιδήποτε διαφορετικό από εμάς? και δεν είναι ότι δεν το αποδεχόμαστε μόνο, αλλά το περιφρονούμε και το περιθωριοποιούμε κατευθείαν. Ο βαθμός ετοιμότητας του καθενός σίγουρα δεν είναι ο ίδιος αλλά ας προσπαθήσουμε να συμβιώσουμε αρμονικά με κάθε τι διαφορετικό και να διδάξουμε τα παιδιά μας, γιατί αυτά είναι ο καθρέφτης μας και είναι πολύ πιο σκληροί κριτές! Το έχω πει πολλές φορές ότι η αγάπη που θα δεχτείς από την παιδική σου ηλικία και η αποδοχή που θα έχεις από τον περίγυρό σου θα σε στιγματίσει για μια ζωή. Αν όμως εσύ δεν καταφέρεις να αποδεχτείς την αγάπη θα υποφέρεις ,όπως και ο Σίμος που είχε μίσος στην καρδιά και ζούσε στο περιθώριο ,που σε συνδυασμό με την αντικοινωνική συμπεριφορά που είχε υιοθέτηση, ήταν ανίκανος να αντιληφθεί τους κανόνες της κοινωνίας , αφού πρώτη αυτή δεν τον είχε δεχτεί και τον είχε απορρίψει.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Χαρακιές πάνω στον χρόνο
Ιστορίες παλιές που ζουν στην μνήμη των ανθρώπων περνούν από στόμα σε στόμα και ειδικά οι προλήψεις που υπάρχουν στα χωριά. Η αλήθεια μπορεί να κερδίσει την πρόληψη και την προκατάληψη ?....ποτέ! Οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην αλήθεια και τις προκαταλήψεις είναι δυσδιάκριτες, αλλά η αλήθεια πάντα έρχεται και μακάρι αγαπητέ αναγνώστη να έχεις την δυνατότητα να την αποδεχτείς. θα την δεις μόνο όταν βλέπεις καθαρά μέσα σου.
Ο έρωτας…. αχ αυτός ο έρωτας πόσο σημαντικός είναι και πόσο μας παρασέρνει αυτή η επιθυμία για ένα άλλο σώμα, κορμί και ψυχή . Αλλά πάλι πόσο καταστροφικός είναι που μπορεί να ρημάξει στο πέρασμά του ολόκληρες οικογένειες και ανθρώπους! Θα μου πείτε βέβαια ότι τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία και ότι όλα έχουν τον σκοπό τους και θα συμφωνήσω μαζί σας. Ζούμε στιγμές σε αυτό το ταξίδι της ζωής, τίποτα δεν μας ανήκει μόνο χαρακιές στον χρόνο!!!! Ένα εξαιρετικό βιβλίο που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Φωτογραφίες by Παρασκευή Παρίσση

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα του βιβλίου εδώ και το σάιτ του εκδοτικού εδώ

Σας φιλώ!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ