ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ



ΒΙΒΛΙΟ : ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ

Συγγραφέας: Ελένη Ηλιάδου - Πολυκαρπίδη

Εικονογράφος :Τέτη Σώλου

Εκδόσεις:  Θύρα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

BOOKREVIEW

Έχετε σκεφτεί τι κάνει ένα παραμύθι να ξεχωρίσει μέσα από την πλειάδα των Βιβλίων που βγαίνουν κάθε χρόνο? Μπορώ να σας πω με σιγουριά, ότι είναι το άθροισμα πολλών συντεταγμένων και επειδή είμαι μαμά δύο υπέροχων κοριτσιών προσχολικής ηλικίας και φυσικά διαβάζουμε καθημερινά πολλά βιβλία, λίγα είναι αυτά που κάνουν την διαφορά …..όπως το συγκεκριμένο, με τίτλο Ποτέ μην τα παρατά! Ένας τίτλος με μεγάλη σημασία πίστεψε με σε αυτό που σας λέω, γιατί αν είστε μαμά ή εκπαιδευτικός πολλές φορές θα το πείτε στο παιδί.
Σας έχω επισημάνει αρκετές φορές ότι όταν ένα παιδικό βιβλίο αγαπηθεί από έναν ενήλικα, τότε ο συγγραφέας έχει επιτύχει τον σκοπό του αν και απευθύνεται σε παιδιά. Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο με τον συμπαθέστατο Λευτέρη δάκρυσα γιατί ένιωσα ότι μπορεί ο Λευτεράκης να είναι αύριο το δικό μου παιδί ή το δικό σου. Ένα παιδί που λόγω μίας ιδιαιτερότητας να γίνει περίγελος στο σχολείο και να οδηγηθεί στο περιθώριο από την συμπεριφορά των συμμαθητών του. Πόσο συνηθισμένο είναι το bullying ?Πάρα πολύ γιατί τα παιδιά είναι σκληροί κριτές και εκεί πρέπει να παρέμβει ο γονιός ή ο δάσκαλος για να εξηγήσει τι είναι η διαφορετικότητα ή καλύτερα η ιδιαιτερότητα που μπορεί να έχει κάποιος. Η ψυχολογία του παιδιού είναι πολύ εύθραυστη και δεν μπορεί να διαχειριστεί την μη αποδοχή από τους γύρω του και οδηγείται με μαθητική ακρίβεια στην άρνηση ,στην απομόνωση, στην νευρικότητα και στην έλλειψη αυτοπεποιθήσεις.
Η μεγάλη κόρη μου λάτρεψε το βιβλίο γιατί βρήκε κάτι που την κέρδισε. Τι ήταν αυτό? Μα φυσικά η ζωγραφική. Ξέρετε τα νήπια ζωγραφίζουν όλη την ημέρα και πειραματίζονται. Σας συμβουλεύω όταν διαβάζεται ένα παραμύθι στα παιδιά σας,μετά να το βάζετε να σας ζωγραφίσει κάτι από την ιστορία του, βοηθάει πολύ στην εξέλιξη του. Μπορεί το βιβλίο να προτείνεται για ηλικίες 9-11 , αλλά πιστέψτε με διαβάζετε εύκολα και από μικρότερα παιδιά.
Αν βρεθεί κάποιος στο δρόμο του παιδιού, δει ένα χάρισμα του και το βοηθήσει, τότε αυτό θα ανοίξει τα φτερά του και θα πετάξει. Θα νιώσει αυτοπεποίθηση, σιγουριά και θα γίνει ακόμα καλύτερο, γιατί τα παιδιά θέλουν την επιβράβευση. Όταν θα βρει το χάρισμα του το παιδί, είναι όφελος του να το καλλιεργήσει, να το προσφέρει και έτσι θα γίνει πιο καλός άνθρωπος. Εκεί θα παίξουμε καταλυτικό παράγονται εμείς οι γονείς.
Ένα παραμύθι γεμάτο ελπίδα για όσους τολμούν και προσπαθούν, που βοηθάει τα παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό τους και ποτέ να μην τα παρατάνε. Η έκδοση είναι εξαιρετική και συνδυάζεται με υπέροχη εικονογράφηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία όμορφη αλληλεπίδραση εικόνας και ιστορίας. Αν είστε μαμά, εκπαιδευτικός ή θέλετε να πάρετε δώρο σε ένα παιδάκι σας το προτείνω! 

Το παιδικό αυτό διήγημα έχει αποσπάσει το Τρίτο Βραβείο στον Ε' Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας» 2018 με θέμα «Το σχολείο».

Η σελίδα μου στο instagram μπορείτε να την βρείτε  εδώ και την σελίδα του βιβλίου εδώ για περισσότερα βιβλία επισκεφτείτε το σάιτ του εκδοτικού εδώ

Σας φιλώ!

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ