Η ΤΟΣΟΔΟΥΛΑ

Βιβλίο : Η Τοσοδούλα

Συγγραφές : Χανς Κρίστιαν Άντερσεν


Εικονογράφος :Μάρκο Ματσόνι


Εκδόσεις : Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Γράφει η Παρασκευή Παρίσση


Bookreview/βιβλιοκριτική παιδικού βιβλίου 

Ποιος δεν γνωρίζει την Τοσοδούλα , αυτό το όμορφο κοριτσάκι, ίσαμε με ένα δαχτυλάκι!! Την αγαπάω την Τοσοδούλα και μπορώ να σας πω, ότι η έκδοση που κρατάω στα χέρια μου είναι εξαιρετική και επειδή έρχονται γιορτινές μέρες σας, το προτείνω ,για το τέλειο δώρο των Χριστουγέννων.. θα με θυμηθείτε, γιατί το βιβλίο είναι στολίδι για την βιβλιοθήκη σας!! Όταν το έπιασα στα χέρια μου εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ που δεν θυμάμαι να είχα νιώσει έτσι άλλη φορά. Αυτή η σειρά στηρίζεται σε ιδιαίτερα σύγχρονη εικονογράφηση που εντυπωσιάζει παιδιά και μεγάλους. Άρα, εσείς θα κρατήσετε στα χέρια σας ένα κλασικό έργο, που στηρίζεται σε μία νέα ματιά ,σε μια ιστορία που εξιδανικεύει τη φύση και την ανάπτυξη ενός παιδιού



Η Τοσοδούλα γεννιέται σε μία κοινωνία που δεν ξέρει που ανήκει, αφού είναι διαφορετική από όλους! Ταλαιπωρείται, βασανίζεται μέχρι να βρει την ταυτότητά της. Πού, τελικά ,ανήκει αυτό το κορίτσι? Όλοι έχουμε την ανάγκη να βρισκόμαστε με ομοίους μας , είμαστε πιο ευτυχισμένοι με το είδος μας, θα μπορούσα να πω, με την γυναικεία μου ματιά .Το παιδί θα ανακαλύψει μέσα από την ιδιαίτερη εικονογράφηση , η οποία έχει γίνει με ξυλομπογιές- αλλά με τέτοιο τρόπο που ξεχνάς ότι είναι μολύβια -το ταξίδι της αναζήτησης ,της περιπέτειας, της φιλίας, της αγάπης, της διαφορετικότητας, της φιλοξενίας, του κίνδυνου.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Η Τοσοδούλα

Θα έρθει σε επαφή με τα στοιχεία της φύσης, με το κακό, το άσχημο αλλά ,όπως πάντα, θα υπερτερήσει το καλό , το δίκαιο έναντι του κακού και του άδικου. Έτσι δεν γίνεται στα παραμύθια ?Για αυτό τα αγαπάμε! Τα παιδιά μόνο να κερδίσουν έχουν διαβάζοντας το βιβλίο και οι μεγάλοι θα θυμηθούν την χαμένη τους αθωότητα!

Θα ήθελα, να σας τονίσω, ότι η εικονογράφηση εξελίσσεται όπως η ιστορία, δηλαδή αλλάζουν τα χρώματα σιγά σιγά με την μεταμόρφωση της Τοσοδούλας από κοριτσάκι σε γυναίκα! 

Επίσης συνιστάται σε ηλικίες 8+, αλλά, όπως ξέρετε, φίλοι μου ,εξαρτάται από το αναγνωστικό υπόβαθρο του κάθε παιδιού!


Η ιστορία μας ξεκινάει με την θέληση της άτεκνης μητέρας να αποκτήσει ένα μωράκι που θα το αγαπάει και θα το φροντίζει! Από ένα μικρό σποράκι φυτρώνει η Τοσοδούλα, που είχε για κούνια ένα τόσο δα μικρό καρυδότσουφλο. Η Τοσοδούλα έχει γλυκιά, μελωδική φωνή και τραγουδάει υπέροχα! Είναι ευτυχισμένη, ώσπου ένας βάτραχος την απαγάγει για να την παντρέψει με τον γιο του και έτσι η περιπέτεια της Τοσοδούλας ξεκινά…..


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Οπισθόφυλλο
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Η Τοσοδούλα είναι διαφορετική, ευγενική, με ζεστή καρδιά που απλώνει την αγάπη της και το χαμόγελο της παντού. Λόγω της διαφορετικότητάς της χλευάζεται, βασανίζεται και ταλαιπωρείται, όπως κάθε άνθρωπος που έχει μία ιδιαιτερότητα σε αυτόν τον κόσμο.

 Αν μπορούσα να την χαρακτηρίσω .. θα έλεγα ότι είναι ένας παθητικός χαρακτήρας που πολλές φορές γίνεται έρμαιο των επιλογών των άλλων… αλλά η αγάπη που έχει στην
καρδούλα της θα την τροφοδοτήσει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους και το αναπόφευκτο κακό.



Προσπαθεί να προστατευτεί από τα στοιχεία της φύσης, τον χειμώνα, ολομόναχη, αλλά η καλή της τύχη φέρνει την κυρία ποντικίνα να την βοηθήσει και να την φιλοξενήσει! Η Τοσοδούλα δίνει απλόχερα την βοήθεια της στο ανήμπορο, ετοιμοθάνατο Χελιδόνι και του ζεσταίνει το σώμα, την καρδιά· και όποιος δίνει βοήθεια με μαθητική ακρίβεια θα πάρει πάλι πίσω.. να το θυμάστε αυτό! Η νύφη, όπως λέω εγώ την Τοσοδούλα, το έσκασε πάλι από τον δεύτερο γαμπρό και ταξιδεύει με το χελιδόνι , που συμβολίζει την ποιητική ψυχή σε άλλα μέρη πιο ζεστά! Η ζωή της αλλάζει, γιατί συναντάει τον πρίγκιπά της και η αγάπη, όπως ξέρετε, είναι πάνω από όλα!! Η Τοσοδούλα γίνεται η βασίλισσα των λουλουδιών και βρίσκει τελικά την θέση της σε αυτόν τον κόσμο



Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Η καλύτερη πρόταση για τους μικρούς μας φίλους!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Χανσ Κρίστιαν Άντερσεν
Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (1805–1875) εμπνεύστηκε την Τοσοδούλα από μια φίλη του μικροκαμωμένη, με καμπούρα και αναμφίβολα από τη σκανδιναβική προφορική παράδοση και τα παραμύθια που άκουσε ως παιδί. Το βιβλίο εκδόθηκε στις 16/12/1835 και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία που υπάρχουν, όπως και όλα τα βιβλία του Άντερσεν.


Η σελίδα του βιβλίου θα την βρείτε →  Η Τοσοδούλα για περισσότερες πληροφορίες .
Αν θέλετε να δείτε και άλλα βιβλία μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του εκδοτικού→ Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Εύχομαι να το απολαύσετε όπως εγώ!

Σας φιλώ,

Παρασκευή.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ