ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

ΒΙΒΛΙΟ : ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Συγγραφέας : Ρόζαμουντ Πιλτσερ 

 Εκδόσεις : Ψυχογιός

Bookreview

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΤΗΣ ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ

Μόλις τελείωσα ένα εξαιρετικό βιβλίο που χάραξε σαν ατόφιο διαμάντι την καρδιά μου ! Πάντα λάτρευα την κλασική λογοτεχνία και ειδικά τα βιβλία της Ωστεν και τώρα έρχεται η Πιλτσερ με τον Σεπτέμβρη της ,να μου θυμίσει για ακόμη μια φορά γιατί αγαπάω την καλή λογοτεχνία !
 Ο Σεπτέμβρης είναι ένα βιβλίο διαχρονικό , κλασικό με έντονες εικόνες και αρώματα ! Αν ζούσε η Πιλτσερ και την συναντούσα θα την έπαιρνα μια ζέστη αγκαλιά και θα της έλεγα .. ευχαριστώ για το όμορφο ταξίδι που μου χάρισες και δάκρυα χαράς θα κυλούσαν από τα μάτια μου !!


Αγάπησα την Σκοτία , την φύση , τους ερεικωνες ,τους λόφους ,τα δέντρα, τα φυτά , τα πουλιά, τις πελώριες εκτάσεις που αν δεν υπήρχαν οι κυνηγότοποι,θα καταστρέφονταν από την εντατική Γεωργία και την εμπορική δασοκομία!
Ειδυλλιακά σκηνικά και τοπία ζωγραφίζουν την Σκοτσεζικη επαρχία. Γκαιντες και τύμπανα ηχούν μέσα στο κεφάλι μου και με παρασέρνουν σε ένα ατελείωτο όνειρο ,που η φαντασία μου τρέχει με γοργούς ρυθμούς !Η γραφή της Πιλτσερ , αυτή η παραμυθένια πένα είναι τόσο αναλυτική ,γλαφυρή, κινηματογραφική ,περιγραφική που νιώθεις ότι θα συναντήσεις την Βαιολετ, την Βιρτζίνιας , την Ιζαμπέλα και άλλους ήρωες στην πραγματικότητα ! Όλοι οι χαρακτήρες έχουν βάθος και νιώθεις την συναισθηματική τους φόρτιση !Η Όμορφη και γρήγορη ροή σε παρασέρνει και μπορείς να βυθιστείς μέσα στις σελίδες του βιβλίου !Δεν είναι τυχαίο ότι η Πιλτσερ έχει αγαπηθεί παρά πολύ από το αναγνωστικό κοινό και είναι από τις πιο δημοφιλής συγγραφείς της γενιάς της !!
Γράφει η Παρασκευή Παρίσση

Αγαπητέ αναγνώστη μόνο κέρδος έχεις από την ανάγνωση του βιβλίου , γιατί θα σε οδηγήσει να κανείς μια βουτιά αυτογνωσίας!Θα σε κάνει να σκεφτείς πιο είναι το νόημα της ζωής !
Σχέσεις στοργής που σε γεμίζουν χαρά αλλά μπορούν να γίνουν και αβάσταχτα βαριές ξεδιπλώνονται σε όλο το βιβλίο !Η κινητήρια δύναμη της οικογένειας που σε οδηγεί και σε τραβάει σαν μαγνήτης σε όλη σου την ζωή !Τίποτα δεν έχει σημασία στην ζωή μόνο η επιστροφή στο σπίτι σου , γιατί το παρελθόν σου είναι οι άνθρωποι! Φίλοι , γείτονες , όλοι μαζί σε μια στενή συνύπαρξη και αμοιβαίας εξάρτησης !!Ολοι μαζί ενωμένοι , όλοι να βοηθούν στο χωριό σαν ένα άτυπο τοπικό έθιμο !!Ο Σεπτέμβρης υμνεί την αγάπη , την εμπιστοσύνη , την προδοσία , τον έρωτα , τα πάθη ,την γενναιοδωρία και τις ανθρώπινες σχέσεις !!Πολλές φορές η εμπιστοσύνη είναι σημαντικότερη από την αγάπη όσον αφορά την αντοχή μιας σχέσης στον χρόνο !Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος θα έμενε στάσιμος αν δεν προχωρούσαμε μαζί πιασμένοι από το χέρι !
Η εποχή που ξετυλίγεται ο μίτος της ιστορίας είναι Μάιος μέχρι Σεπτέμβριος του 1988 αν και νιώθεις σε όλο το έργο ότι είσαι στην Βικτοριανη εποχή, λόγω του σκηνικού και τον όμορφων διαλόγων !Το βιβλίο εκδόθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1992 από τις εκδόσεις Ωκεανίδας την χαρακτηριστική ασημένια σειρά και οι εκδόσεις Ψυχογιός τον Ιούνιο του 2019 έρχονται με μια εξαιρετική και ζηλευτή έκδοση , που σας ομολογώ την θαύμασα !Το βιβλίο έχει γυριστεί ταινία με πρωταγωνιστές την Jacqueline Bisset, Mariel Heimingway και Edward Fox το 1996!

Η Πιλτσερ γεννήθηκε το 1924 στην Κορνουαλη και έφυγε στα 94 χρόνια της έπειτα από 80 χρόνια συγγραφικής σταδιοδρομίας !

Επισκεφτείτε την σελίδα μου στο instagram εδώ και την σελίδα του βιβλίου εδώ Για περισσότερα βιβλία απο τις εκδόσεις Ψυχογιός εδώ
Σας φιλώ!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ