ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΟΥΝΕΛΙΩΝ

ΒΙΒΛΙΟ: Κυνηγός Κουνελιών

Συγγραφέας: Λάρς Κέπλερ

Μετάφραση: Μαρία Φακίνου

Εκδόσεις : Πατάκη



Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Γράφει η Παρασκευή Παρίσση

BOOKREVIEW


Θέλεις να διαβάσεις ένα έντονο ,γρήγορο, σκληρό, ευφυέστατο βιβλίο που δεν θα μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου? Τότε σου προτείνω να διαβάσεις των Κυνηγό Κουνελιών.

Όλα ξεκινούν με ένα παιδικό ποιηματάκι. Δεκαεννέα λεπτά μετά, πεθαίνεις….

 Από τις πρώτες σελίδες η υπόθεση ξεκινάει με απίστευτη ορμή και η αδρεναλίνη σου ανεβαίνει κατακόρυφα. Το ζευγάρι των Σουηδών συγγραφέων που υπογράφουν με το ψευδώνυμο Λάρς Κέπλερ καταφέρνουν να μαγέψουν και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες 

Η ιστορία του βιβλίου θα σε κυριέψει με τις συνεχείς εναλλαγές γεγονότων, με τις υποθέσεις που πέφτουν σαν ντόμινο παρασέρνοντας η μία την άλλη ,με τις έντονες ρεαλιστικές περιγραφές που σου κόβουν την ανάσα, με τις ανατροπές και με την ψυχολογική διεισδυτικότητα, που νομίζεις ότι είσαι και εσύ μέρος του βιβλίου. Δεν σας κρύβω ότι από την στιγμή που έπιασα το βιβλίο δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου ,έτσι ξυπνούσα έξι η ώρα το πρωί για να προλάβω να διαβάσω και την νύχτα διάβαζα μέχρι να κλείσουν τα μάτια μου!


Στην αρχή μπερδεύεσαι μέχρι να συνειδητοποιήσεις αν πρόκειται για ένα έντονο σκανδιναβικό αστυνομικό μυθιστόρημα ή για ένα πολιτικό θρίλερ. Η αστυνομία ασφαλείας της Σουηδίας έχει να αντιμετωπίσει έναν εκπαιδευόμενο τρομοκράτη ή ένα κατά συρροή, βίαιο, μανιακό δολοφόνο? Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν παίρνει καμία απόλαυση από την οδύνη των θυμάτων του, αλλά διακατέχεται από ένα υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης. Είναι σχολαστικός και δεν κάνει λάθη. Ο πόνος και ο φόβος θα είναι τα τελευταία πράγματα που θα βιώσουν τα θύματα του. Δεν θα ξεχάσω μία ανατριχιαστική σκηνή που περιγράφεται στην κουζίνα ενός θύματος με την παρουσία των παιδιών του, όσοι το έχετε διαβάσει καταλαβαίνεται τι εννοώ!

Είναι τόσο ρεαλιστική η περιγραφή της ιστορίας ,τόσο λεπτομερής χωρίς να είναι κουραστική, η οποία σε συνδυασμό με την κινηματογραφική γραφή του Λάρς Κέπλερ σε ταξιδεύουν με τέτοια ταχύτητα, που αν συγκρουστείς η ορμή θα είναι τεράστια .Όμως η αλήθεια κρύβεται στην λεπτομέρεια… και εκεί έρχεται ο αστυνομικός Γιούνα Λίννα που τον συμπαθείς από την πρώτη στιγμή, αφού είναι ευφυής, παρατηρητικός, με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος να αντιμετωπίσει τον όλεθρο που έχει δημιουργηθεί και να σταματήσει τον δολοφόνο!
Ο κυνηγός κουνελιών αναδείχτηκε το πρώτο σε πωλήσεις μυθιστόρημα στη Σουηδία το 2016, καθώς και το πρώτο σε πωλήσεις αστυνομικό μυθιστόρημα στην Νορβηγία την ίδια χρονιά! Δηλώνω φαν του Κέπλερ και θα τον ακολουθώ …εσείς? Έπεται και συνέχεια ……..

Επισκεφτείτε την σελίδα μου στο instagram εδώ




Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
Κυνηγός Κουνελιών
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Λαρς Κέπλερ εκδόσεις Πατάκη
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα του βιβλίου καθώς και να δείτε τα βιβλία του εκδοτικού

Εύχομαι να το απολαύσετε όπως εγώ!!

Σας φιλώ!!

Παρασκευή!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ