SHERLOCK HOLMES Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ: SHERLOCK HOLMES Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Συγγραφέας : James Lovegrove

Μετάφραση : Χρήστος Μπαρουζής

Εκδόσεις : Ελληνικά Γράμματα


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Γράφει η Παρασκευή Παρίσση

BOOKREVIEW


Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από την πρώτη μου επαφή με τον Σερλοκ Χολμς , τον πιο διάσημο φανταστικό ντετέκτιβ-σύμβουλο, που με τον βοηθό του Δρ. Τζον Γουάτσον έχουν εμπλακεί σε δεκάδες υποθέσεις μυστηρίου. Θυμάμαι να κάθομαι και να διαβάζω τις ιστορίες του Άρθουρ Κόναν Ντουλ και να ταξιδεύω μέσα από την απαράμιλλη αντιληπτική ικανότητα του Σέρλοκ στους δρόμους του Λονδίνου! Φαντάζομαι αγαπημένοι μου αναγνώστες ότι και εσείς είχατε τις ίδιες εμπειρίες και αν όχι…. τότε μπορείτε να ξεκινήσετε με το βιβλίο Ο Λαβύρινθος του Θανάτου του Lovegrove.
Ο Σερλοκ Χόλμς δεν είναι μόνο ένας μεγάλος ντετέκτιβ , αλλά και ένας αποφθεγματικός ήρωας, γιατί συνηθίζει να εκφράζεται σαρδόνια για τις ανθρώπινες καταστάσεις .Επίσης με μία φυσική δεξιοτεχνία και με ένα περίπλοκο τρόπο, λύνει και τις πιο εξωπραγματικές καταστάσεις, που οποιαδήποτε δυσπιστία και να δημιουργείται στον αναγνώστη υποχωρεί αμέσως. Θα μπορούσα να πω ότι έχει μία διακριτική ικανότητα διαχείρισης προβλημάτων. Ο επιστήθιος φίλος του Γουάτσον είναι πάντα δίπλα του και μέσα από τα μάτια του βλέπουμε και εμείς τον αγαπημένο μας ήρωα! Δεν μοιράζονται μόνο τις περιπέτειες τους αλλά και την καθημερινότητα τους, αφού ζουν μαζί σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο ,στην Μπέικερ Στρίτ 221Β.

Ο Lovegrove είναι ένας σύγχρονος, καταξιωμένος συγγραφέας που έχει στο ενεργητικό του πάνω από 50 μυθιστορήματα και βιβλία για παιδιά. Στο βιβλίο του Ο Λαβύρινθος του Θανάτου αναβιώνει με αριστοτεχνικό τρόπο τον κλασικό ήρωα μας και επινοεί νέες ιστορίες .Όταν ο αναγνώστης διαβάζει το βιβλίο βιώνει την ατμόσφαιρα, την εποχή και τους χαρακτήρες του Βικτοριανού Λονδίνου του 1895. Ομολογώ ότι το απόλαυσα και παρατήρησα ότι εδώ ο ρόλος του Γουάτσον είναι πιο δραστήριος. Ο Lovegrove έχει αποδώσει ρεαλιστικά όλες τις φιγούρες του έργου και σε παρασέρνει μαζί του, στους μυθικούς διαδρόμους του μυαλού του.
Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Αγγλία λατρεύουν την αρχαία Ελλάδα και την γλώσσα μας. Τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται στα σχολεία τους από τις πρώτες τάξεις……… για παιδιά 7 ετών και άνω … και εδώ στο συγκεκριμένο βιβλίο υπάρχει αφθονία της Ελληνικής Μυθολογίας. Αν την γνωρίζεις καλά θα σου φανεί πολύ έξυπνο πως καταφέρνει ο συγγραφέας και πλέκει την ιστορία , αν όχι τότε σου δίνεται η ευκαιρία να ξεσκονίσεις τις γνώσεις σου. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι : ότι αν η αρχαία τραγωδία έχει να μας διδάξει κάτι δυνατό, είναι ότι τιμωρεί τους δολοφόνους καθώς η αλήθεια μισεί τις αναβολές!
Το βιβλίο σου το προτείνω ανεπιφύλακτα, γιατί θα κάνεις ένα ταξίδι στον χρόνο ,σε μία εποχή που λατρεύω την Βικτοριανή, η οποία διασταυρώνεται με τους Ελληνικούς μύθους και θα καταλάβεις το ταλέντο του συγγραφέα! Να σας ενημερώσω ότι έχει γράψει και άλλα βιβλία για τον Sherlock !

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ



ΥΓ. Πασίγνωστοι ηθοποιοι όπως είναι ο Μπένεντικ Κάμπερματς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γουίλ Φέρελ έχουν ενσαρκώσει κατά καιρούς τον Sherlock Holmes με μεγάλη επιτυχία!


Θα με βρείτε στο instagram εδώ 

Επισκεφτείτε την σελίδα του βιβλίου για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ και το σάιτ του εκδοτικού εδώ για να δείτε τα βιβλία του!

Εύχομαι να το απολαύσετε όπως εγώ!

Σας φιλώ!






  



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ